Newsfeed

Devil Cross: Created in the darkest dungeons for true maniacs of the genre.

Devil Cross – She's Got The Mark

The Canadian/American epic heavymMetal band Devil Cross, have just launched a visualizer-video, of the song She’s Got The Mark, as a 3rd advanced single from their upcoming debut album This Mortal Coil, which will be released on December 7th, 2021 through Fighter Records on CD, 12″LP, Cassette & Digital formats, and you can watch the video right here:

Devil Cross is made up of Jo Steel (Ice War/Aphrodite) on bass/ vocals, Brennan Whitworth (Aphrodite/Cannibal ) on guitar and Trevor William Church (Haunt) on drums, who has been in charge of mixing the album at his own studios in Fresno (USA).

The fantasy and occult lyrics are allegorical and deal with deep personal issues of depression, anger, frustration, abandonment, sadness and alienation. Devil Cross has teamed up with French fantasy painter Didier Normand who created some great cover art in the tradition of Frazetta or Vallejo. This Mortal Coil is a collection of honest classic heavy metal songs from the heart, created in the darkest dungeons for true maniacs of the genre.

Tracklist for This Mortal Coil is as follows:

01. Shattered Hopes

02. Warrior Deep Inside

03. Dark Spirits

04. Crush Kill

05. Devastation

06. She’s Got the Mark

07. Burn the Witch

08. Slayer of Dragons

09. This Mortal Coil

10. 10. Dig Your Own Grave

11. Shattered Illusion (Detente cover) *

(*) CD bonus

The release date for Devil Cross This Mortal Coil will be 7th of December 2021 through Fighter Records on CD, 12″LP, Cassette & Digital formats.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*