Newsfeed

Groom Epoch: With an all star cast of uber cool musical iconoclasts.

Groom Epoch – Your Name

Groom Epoch released new single Your Name on 29th November, out on Golden Robot Records.

Embraced internationally, Groom Epoch, is a creative platform for former Church drummer Richard Ploog, who have finished their third album, Initiation. Fellow mainstay musicians Phil Hall, Brett Myers, John Hoey, Cub Calloway, with guesting from Amanda Brown, are responsible for Groom Epoch’s latest shimmering sound.

Groom Epoch released the first single from the upcoming album Soft Explosion back in August and are set to back it up with a new single ‘Your Name’ which will drop digitally via Golden Robot Records on 29th November.

Your Name is a swaggering rock song featuring the exceptional talents of guitarist Goo, with help from Australian rock legends Died Pretty. With rich sounds that await the listener, the track explores the affairs of the heart and surrender. Co-produced by Richard Ploog and David Pendragon at Canberra Studios.

This eclectic group has remained under the radar doing select shows, but have taken a full about face to expose themselves to a greater global audience through the release of their album, Initiation, on Golden Robot Records.

 Showcasing the diverse talents of singer/songwriter, drummer and producer Richard Ploog, backed by the awesome talents of some of Australia’s most iconic musicians such as Amanda Brown on violin and auto-harp (former Go Betweens), Brett Myers on lead guitar and John Hoey on keyboards (former Died Pretty members), Phil Hall on bass (formerly of the Lime Spiders) and Ash Wanders on rhythm guitar.

 Groom Epoch is an all star cast of uber cool musical iconoclasts, combining their talents creating a super stellar sound. This world class collective are paving the way for a bright tomorrow.

Link:
Facbook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*