Newsfeed

Rise: Focusing on darker and harsher tones while maintaining an important melodic sensitivity!

Rise - Dreams In Vision

La Roche-sur-Foron (French pronunciation: ​[la ʁɔʃ syʁ fɔʁɔ̃]; Arpitan: La Roche) is a commune in the Haute-Savoie department in the Auvergne-Rhône-Alpes region in Southeastern France.

The band Rise was formed in 2012 in the above mentioned city, by 4 musicians eager for metal. The band evolves much during the 2 first years and connects the lives at full power. In 2016, they released their first EP titled DrinkInk, which includes the first 4 compositions of the formation. More recently, Rise has been focusing on darker and harsher tones while maintaining an important melodic sensitivity. The full-length album Dreams Of Vision was released some weeks ago.

The band states, «We are very proud to offer you something quite different from the old album, we didn’t ask ourselves too many questions about the style we were going to do in this one, but what is certain is that the music that has touched us, whatever it is and whatever its era, is in the spotlight».

Tracklist:

1. No One Believes He’Ll Stay The Same (6:42)

2. Sel & Animal (7:28)

3. Fontaine (4:14)

4. Machus Red Fox (1:59)

5. Dicevano (5:57)

6. Dream In Vision (5:28)

7. Straight To Nowhere (5:45)

8. Ember Glows (2:27)

9. Easy Tale (9:37)

Total Time 49:37

Line-up:

Nathan Merceron : vocals, guitars, piano, handpan

Arthur Baud : bass, keyboards

Théo Rousic : drums

The lyrics on the song Fontain:

Rain on

Rain on the world

Greetings passing by

Rain goes

Rain goes in clefts of

Old sun heated rocks

Rain on

Rain on my heart

Everytime I breathe

Rain goes

Rain goes south

Where we need the most

Blue gold on the way

Gold on my way

Here’s another drained in tears

Then I get dry

Hope my sunshine never fade

For the words that I’m ashamed

Come to face me

Come to take the love I give

Then rot

Falling apart in drought with no tears left to cry

Together we seem to hold on tight

Gather the words we need for an old fountain of water

Pray by the gods they hear you die

Rain on

Rain on my soul

Only time can heal

Rise, France, music news, Nathan Merceron, Arthur Baud, Théo Rousic,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6715 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*