Newsfeed

Chronomancy: With undoubtedly a stunning opus!

Chronomancy – Shadows In Atlantis

The Greek epic heavy metal band Chronomancy, has just signed a contract with Fighter Records for the release of their 2nd album entitled Shadows In Atlantis and which will be released on March 8th, 2022 on CD, 12″LP, Cassette and digital formats. This new work by Chronomancy is undoubtedly a stunning opus of the highest quality where each song is an authentic anthem and they make up a perfect album full of epic and majestic atmospheres.

Chronomancy was originally founded in 2010 in Thessaloniki, Greece. The band plays a blend of Heavy, Epic, Power Metal, enriched with Symphonic, Folk and some extreme elements. Their lyrics derive inspiration from historical facts and fictional stories, but also from inner philosophical and existential quests. So far, they have released one demo titled Baptised In Fire (2010), one self-financed full-length album Here And Now (2014) and an EP Age Of Chivalry (2017) through White Crown Music. Chronomancy have a rich live experience in Greece and have supported bands such as Paul Di’Anno, Jag Panzer, Riot, Gus G, Ross the Boss and Arkona.

With a new line-up since 2018, the band recorded a new album during summer 2021 entitled Shadows In Atlantis which led them to get signed with Fighter Records.

The tracklist for Shadows In Atlantis is as follows:

01. Rebirth

02. Dance Of The Vampires

03. Pilgrims in a Foreign Land

04. The Voyager

05. Seven Deadly Kins

06. The Hunting Song

07. Magnum Opus

08. Thunderchild

09. Legions of Mist

10. Shadows in Atlantis

11. Up With the Phoenix

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*