Newsfeed

Opensight: With a motion picture so terrifying it was buried in a vault.

Opensight – Mondo Fiction

The band Opensight says, «Decades ago an experiment in terror was created. A motion picture so terrifying it was buried in a vault, deep beneath the earth.⁠..». The track Stained Remains,

London rockers Opensight have completed a new video for their latest single, Stained Remains. The track, which is set to feature on their upcoming album Mondo Fiction which is set for release in early 2022. The album was produced by front man Ivan Amaya and was mixed and mastered by Will Maya (The Answer, Breed 77, The Heretic Order, Panic Cell, The Morage, Adrian Smith).

«London cinematic metallers Opensight stretch far beyond the boundaries of Metal into the realms of multi-layered and multi-influenced indulgence!»- Worship Metal

«Imagine Faith No More crafting the soundtrack to a sixties espionage themed show and you get some idea of the visual potency on the imagination and the intricate yet seemingly simple tapestry of sound seducing ears». – Ringmaster Reviews

«…showcases this James Bond and cinematic influence by making use of the Surf Rock-tinged guitar riffs!»- Metal Gods TV

Known for Suspense, Spy Themes, Action and enigmatic horror passages, Cinematic metallers Opensight return with their brand-new album Mondo Fiction. Reaffirming and expanding on their Quirky (Rolling Stone Magazine) and unique and absolutely delightful (Bloody Disgusting.com) approach, the album was produced by frontman Ivan Amaya and was mixed and mastered by Will Maya (The Answer, Breed 77, The Heretic Order, Panic Cell, The Morage, Adrian Smith).

After presenting the solid statement Ulterior Motives a few years ago, Opensight’s forthcoming full length “Mondo Fiction” raises the bar. Embracing themes and motifs that could be featured in classic scenes. From 70s car chases, a plot twist in a murder mystery all the way to the villain’s theme in a crime film, or the visit to an old graveyard in a supernatural thriller. The album presents each song as part of an All-nighter multi-feature presentation that closes with Thunderball. Opensight is based around rock renditions of famous songs from films, have some weeks unveiled their cover of Thunderball, complete with a video, for the No Time To Die release.

Through recordings and energetic live shows Opensight delivers a combination of rock and heavy metal sounds with a vintage cinematic sensitivity. Notorious for dressing up their songs with Suspense, Spy Themes, Hard-Boiled action sequences and enigmatic horror passages, Opensight revel in Genre Film conventions for their sound and visuals and present them as a form of Entertainment.

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*