Newsfeed

Coilguns: Proud flag holders of the 2.0 DIY scene since 2011….

Coliguns - Shunners / Burrows

La Chaux-de-Fonds is the capital of the district of La Chaux-de-Fonds in the canton of Neuchâtel in Switzerland. The city is located in the Jura Mountains at an altitude of a thousand meters, close to the border with France. The production of watches and clocks is the most important industry, but music is also produced in the town and in front the band Coilguns.

Swiss noise-rock collective Coilguns have recently revealed a brand-new track from their new 12-inch single sShunners / Burrows, which is set for release on November 26th via guitarist Jona Nido’s own label, Hummus Records.

his new effort is part of anew collection of 12-inch vinyl singles from Coilguns own label Hummus Records. The Hummus 12″ Maxi Collection is pressed on transparent or transparent colored vinyl only. The record is housed in a picture disc style cover sleeve with minimalist graphic design. Side A of the vinyl has music while side B has an original drawing from Noé Cauderay screen printed in La Chaux-de-Fonds by Out of Gas.

Coilguns are about to start the production of their fourth studio album and won’t be touring in 2022, but have planned some selected dates for December in Germany, check the full itinerary below:

Dec. 2nd – Zürich (CH) @ Bogen F

Dec. 3rd – Bregenz (AT) @ Between

Dec. 4th – Salzburg (AT) @ Dome of Rock Festival

Dec. 5th – Münich (D) @ Import-Export

Coilguns is one of the proud flag holders of the 2.0 DIY scene since 2011. The band counts a total of four ep’s and three full-length albums. Its history is deeply bound to the development of guitarist Jona Nido’s own label – Hummus Records – that gathers up to now more than a hundred releases including all Coilguns discography. Their music has always been recorded live and uncut, generally written and recorded on the spot.

Lyrics,

void our tombs dig our burrows

we hide two hundreds of bone

sour vacant stones

that inhabit a corpse for a lifetime at most

all the pieces that formed a whole human or fowl

our envelop disolved and cut to the bone

if we wanted to give back to the soil what our bodies have stolen

it should leak through the holes

of our hundreds of bleaching bones and reach final goal

but our matter’s cursed and even cut to the bone we’ll all poison the moles

cut to the bone

we’ll all poison the moles

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*