Newsfeed

Fanatism: Swedish psychonauts wit eagerly awaited follow up.

Fanatism - Inverted Evolution

Fanatism from Stockholm, Sweden are part of the same collective that spawned the psych improve bunch Kungens Män. You will meet Fanatism somewhere on the crossroads between Stooges Street, Can Road and Morricone Avenue. The Future Past is their debut album, and now they are back with the album Inverted Evolution.

The second album from Swedish psychonauts Fanatism. The eagerly awaited follow up to their rather fantastic 2018 debut, The Future Past, delivers and then some. It is a record that refuses to be defined by one genre or style but instead simply highlights the amount of talent and musical tastes this close-knit group of friends bring to the table.

With a core element of the band being heavily involved in other modern Scandinavian psych bands (namely Kungens Män, Automatism and Eye Make The Horizon) it is audibly obvious that these guys are clearly comfortable riffing off and improvising with each other. Inverted Evolution is both a natural progression away from and a companion piece to its mighty fine predecessor.

Tracklist:

1. Inverted Evolution (1:46)

2. Power (3:43)

3. Wooden Shoes (3:08)

4. Your Golden Life (7:05)

5. The Great Hunger (6:57)

6. Verkligheten (6:02)

7. Machete (4:13)

8. Perfection (4:29)

9. Jet Lag (6:00)

Total Time 43:23

Line-up:

Tomas Bergstrand – Guitar, Vocals

Peter Erikson (Kungens Män) – Synthesizers

Gustav Nygren (Kungens Män) – Guitar, Saxophone, Vocals

Mikael Tuominen (Kungens Män) – Bass, Vocals

Jonas Yrlid – Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6707 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*