Newsfeed

Exoto: Postponed the new album to 2022.

Exoto – ?

Death metal band Exoto (old school)  left the womb at the end of 1989 in Belgium. They released several albums before splitting up in 1996. Before splitting up they release the cult classic Carnival Of Souls and shared the stage will all the greats of the scene in that day. They shared stages with Annihilator, Benediction, Grave, Gorefest, Malevolent Creation, Massacre, Morbid Angel and many more.

The metal scene feasted on the presence of Exoto, sold out all of their releases multiple times. But it all comes with a bitter pill. Drummer Didier died in a car-crash, leaving the band with a heavy burden to bear. The band split up in 1996 after releasing A Thousand Dreams Ago in 1995.

In 2012 Exoto performs a few reunion gigs due to of a lost bet, and release a best off album in 2014. This was planned as a last relic for the fans, but vocalist Chris does not want to let go of the legacy of Didier this time.

He searches for suitable band members and resurrects Exoto with a full line-up in 2016. In 2019 they released a new album called Absolution In Death via Dead By Dawn Records.

The band plans a successor, but due to the great pandemic this gets postponed to 2022. Exoto joins forces with Necktwister for booking support, get in touch if you’d like to book them at your venue!

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*