Newsfeed

Hogstul: Pure orchestral journey with material gathered from over the years.

Hogstul - Telemark Horror

Hogstul offers 45 minutes of Norwegian orchestral black metal on the album Telemark Horror. «Monumental piece of dark orchestral metal» – Oscuro Funeral Web.

Hogstul was founded in 2019 by Kjetil Ytterhus (Profane Burial, ex-Haimad, Khôra, Omnia Moritur). The bandproject’s first intention was to release a pure orchestral journey with material gathered from over the years. When the track “A Nightmare at 40 Fathoms” was finished arranged and the orchestra worked to perfection, Kjetil felt something was missing, even though the desired feelings were present and achieved.

Drums were programmed as a test to see if this could be a metal project worthy. Then guitars and bass were written and done as well before the ultimate challenge; vocals. Kjetil Ytterhus had never before done any vocals whatsoever, but a microphone was bought and then he entered his studio with great spirit. Hogstul then sent all the material to Stemcellar Studio for three mix and mastering sessions during the years 2019-2020.

Early 2021 the album was independently released on CD and all streaming platforms, later that year Cassette and Vinyl was released via Screaming Skull Records where Hogstul also was signed to their roster.

The second album is already finished and will be released in 2022 with the title Telemark Horror.

1. The Beast (1827)

httpswww.youtube.comwatchv=AH_KTT8Jt7I

2. Tomb (1457)

3. A Nightmare at 40 Fathoms (1227)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6828 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*