Newsfeed

Lalu: Great musician with proud pedigree from his parents!

Lalu - Paint The Sky

Paint The Sky is possible on a drawing sheet with crayons, and was something most of us did as children. Paint Tha Sky is the name of the new album from the French band Lalu. Keyboard player Vivien Lalu is the band`s maestro but are supported by three musicians in the band and 11 famous and skilled guest artist on the album

 Lalu is a musical project originally founded in 2004 by the French composer and producer Vivien Lalu, son of Noelle and Michel Lalu (members of the ‘70s French progressive act Polène). Paint The Sky’is the first album, and third album overall from the band, released under the new partnership between Vivien and Frontiers Records.

Vivien Lalu have worked on German vocalist – Hubi Meisel’s – EmOcean.  He later formed the progressive metal band Shadrane. Lalu have a style with some similarity to Ayreon and Dream Theater.

Tracklist:

1. Reset To Preset

2. Won’t Rest Until The Heat Of The Earth Burns The Soles Of Our Feet Down To The Bone

3. Emotionalised

4. Paint The Sky

5. Witness To The World

6. Lost In Conversation

7. Standing At The Gates Of Hell

8. The Chosen Ones

9. Sweet Asylum

10. We Are Strong

11. All Of The Lights

12. Paint The Sky

Line-up:

Vivien Lalu – Keyboards

Damian Wilson (Arena, Headspace, Threshold) – Vocals

Jelly Cardarelli – Drums

Joop Wolters – Guitars, Bass

   With

Jens Johansson (Stratovarius) – Keyboards (2, 4, 6)

Steve Walsh (Kansas) – Keyboards (4)

Tony Franklin (Roy Harper, Derek Sherinian, Lana Lane) – Bass (4, 12)

Alessandro Del Vecchio (Jørn Lande) – Keyboards (4)

Gary Wehrkamp (Shadow Gallery) – Guitar (4)

Marco Sfogli (James LaBrie) – Guitar (5)

Jordan Rudess (Dream Theater) – Keyboards (8)

Simone Mularoni (DGM) – Guitar (8)

Vikram Shankar – Keyboards (11)

Simon Phillips (Roxy Music, Toto, Mike Oldfield, Derek Sherinian) – Drums (12)

Alex Argento – Keyboards (12)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*