Newsfeed

Pattern-Seeking Animals: Wrote something energetic with a big singalong chorus!

New album from Patters-Seeking Animals makes me very happy and even delighted. I’m considering having a glass with something good in it, to celebrate this! Cold water maybe, or…..?! Pattern-Seeking Animals release I Can’t Stay Here Anymore – first single and video from forthcoming album Only Passing Through! If this song is the standard on the new album we have something to look forward to.

Pattern-Seeking Animals, the California-based band featuring Ted Leonard (lead vocals & guitars), Jimmy Keegan (drums & vocals), Dave Meros (bass) and John Boegehold (keyboards), will release the band’s third studio album titled Only Passing Through, on April 1st, 2022 through InsideOutMusic. The album is the follow up to the critically acclaimed 2020 release Prehensile Tales.

John Boegehold describes the song: «This was one of the last songs written for the album and came about pretty quickly. I wanted to write something energetic with a big singalong chorus and several scene-changes.  Lyrically it’s very loosely based on a fictional character who finds the place he’s lived his whole life has quickly turned dangerous and even dystopian. Or, maybe it’s not… ».

Track List:

1.Everdark Mountain (2:50)

2.I Can’t Stay Here Any More (6:05)

3.Time Has a Way (13:15)

4.Rock Paper Scissors (5:01)

5.Much Ado (4:49)

6.Only Passing Through (4:19)

7.Said the Stranger (7:08)

8.Here with You with Me (8:07)

Bonus Tracks:

9.I’m Not Alright (4:18)

10.Just Another Day at the Beach (3:33)

Available in the following formats:

Ltd. CD Edition ‘SleevePac’

CD Jewelcase (Canada, Mexico, USA)

Gatefold black 180g LP+CD (etching on Side D)

Offering eight songs (and two bonus tracks) that are as varied as they are excellent, Only Passing Through is a work that will deliver on all fronts. From the opener Everdark Mountain to the weighty Much Ado and the 13-minute epic Time Has A Way, the album has something to please fans in all quarters. If you ever wondered what Spaghetti Western Cinema would sound like in the world of 2022 prog, have a listen to Said The Stranger. For some jazzier stylings, lend an ear to ‘Here with You with Me.’

 Boegehold is justifiably proud of the album: «Only Passing Through picks up where Prehensile Tales left off but soon takes several stylistic detours as it progresses. Everyone involved made this album a lot of fun to make and we’re all looking forward to it finally being heard».

Discography

Prehensile Tales (2020)

Pattern-Seeking Animals (2019)

Pattern-Seeking Animals is:

John Boegehold (keyboards, programming and production)

Ted Leonard (lead vocals & guitar)

Dave Meros (bass and vocals)

Jimmy Keegan (drums & vocals)

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*