Newsfeed

Riverside: With two best of compilations!

Riverside - Riverside 20 - Vol.1, The Shorts /  Riverside 20 - Vol.2, The Longs

Riverside launch special new single/video Story Of My Dream to celebrate their 20th band-anniversary. They also release two best of compilations to celebrate that this fantastic band is 20 year. Polish rock masters Riverside entitled “Story of My Dream” to enhance the celebration. .

Riverside`s Mariusz Duda checked in to comment about the new track as follows:

«Story Of My Dream is a composition prepared especially for our 20th anniversary. We wanted it to contain all the characteristic elements of our style, and to combine Riverside from the first decade, when we sounded a bit heavier, and Riverside from the second decade, the more melancholic-song-oriented one. The lyrics contain direct quotes and references to many of our previous song titles. To reflect that, the cover of the single, prepared by Travis Smith, also contains fragments of our past covers and graphic designs».

 «Story Of My Dream is the first song we recorded in the new line-up, with Maciej Meller. It’s also, in a way, a taste of the way we’re going to sound on our new, eighth album (scheduled for 2022). Although the single itself is not going to be on it, it will be the opening track of this year’s release, Riverside 20, containing remastered versions of some of our past compositions».

«In times of retromania, playlists, and all sorts of compilations, we thought it wouldn’t be the worst idea to mark our 20th anniversary with this kind of release. The compilation will be split into two parts called The Shorts and The Longs, and will showcase our career to date, summarizing what we’ve done so far and preparing us all for the upcoming new album, which will open another music chapter for Riverside».

Story Of My Dream is released today worldwide as Digital Single featuring artwork by Travis Smith (Opeth, Katatonia, etc.)

Story Of My Dream was recorded and mixed at The Boogie Town Studio in Otwock, Poland during two days in July and five days in September 2021, engineered and mixed by Paweł Marciniak as well as mastered by Paweł Marciniak at Manximum Records in Łódź, Poland.

Story Of My Dream also serves as opening track of the first of two special digital “best of” compilations to be released on November 19th, 2021 in celebration of the anniversary and to showcase the comprehensive and rich back-catalogue from across the last two decades of RIVERSIDE’s activity.

Featuring all especially remastered material and some deep cuts, “Riverside 20 – Vol.1, The Short” will include 19 tracks and Riverside 20 – Vol.2, The Longs” will include 14 songs as follows:

Riverside 20 – Vol.1, The Shorts

1. Story Of My Dream (05:47)

2. In Two Minds (04:35)

3. Loose Heart (04:47)

4. Acronym Love (04:43)

5. Conceiving You (03:40)

6. I Turned You Down (04:34)

7. Panic Room – Radio Edit (03:52)

8. Through The Other Side (04:05)

9. Forgotten Land – Radio Edit (05:10)

10. The Depth of Self-Delusion – Radio Edit (04:59)

11. We Got Used To Us (04:09)

12. Shine (04:07)

13. Lost (05:51)

14. Addicted (03:58)

15. Time Travellers – Radio Edit (05:19)

16. Vale of Tears (04:48)

17. Guardian Angel (04:23)

18. Lament (05:06)

19. River Down Below – Radio Edit (04:25)

Riverside 20 – Vol.2, The Longs

1. The Same River (12:07)

2. DNA Ts. Rednum Or F.Raf (07:20)

3. Second Life Syndrome (15:40)

4. Dance With The Shadow (11:38)

5. Ultimate Trip (13:13)

6. Rapid Eye Movement 2016 (12:40)

7. Egoist Hedonist (08:56)

8. Left Out (10:58)

9. Living In The Past (10:15)

10. Deprived (08:24)

11. Escalator Shrine (12:40)

12. Towards The Blue Horizon (08:08)

13. Wasteland (08:25)

14. The Curtain Falls (07:57)

Riverside have most recently re-issued their debut album Out Of Myself as well as the Lost’n’Found – Live In Tilburg release via InsideOutMusic, following the launch of their acclaimed latest studio album Wasteland in 2018.

Line-up:

Maciej Meller – guitar

Mariusz Duda – bass, vocal

Michał Łapaj – keyboards and hammond organ

Piotr Kozieradzki – drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*