Newsfeed

Professor Tip Top: Retro sound and lysergic touch.

Professor Tip Top - Lanes Of Time

Professor Tip Top with their new album Lanes Of Time through Apollon Records on 3 December 2021.

Professor Tip Top from Bergen, Norway, is a group playing fine progressive music with a retro sound and lysergic touch, which serves a psychedelic aura .Their new album, Lanes Of Time, impressively their 7th in 10 their years existence, and  2nd with the German born singer/keyboardist Sonja Otto and last but not least arguably their best album to date. 

Line-up:

Sonja Otto: Vocals/keyboards

Sam Fossbakk: Guitar/keyboards/synth/vocal

Stein Høgseth: Bass

Charles Wise: Drums

Mostly all bands have some sources where they fetch inspiration, and Professor Tip Top digs in the first wave of UK prog band! Yes, Pink Floyd, Gong, Camel, Curved Air, Renaissance etc. The title track is a dreamy atmospheric song with a warm sound and traces of Alan Parson Projects at their best could be heard. Sam Fossbakk offers some interesting and very nice and spacy synths, and in addition the guitar sounds fantastic! A very retro song but  with the distinctiveness and trademark of Professor Tip Top .

Track list:

1. Lanes Of Time 04:36

2. Falling Into The Sun

3. The Sound of Protonflow

4. Isle of Sirens

5. The Quest Remains

6. Shining

7. Past Forever

8. Shallow Shadow

9. Time is

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*