Newsfeed

Ola Lindqvist: Offers very good and long songs!

Ola Lindqvist - A Passage Through Mother Nature's Diary

A Passage Through Mother Nature’s Diary is in my opinion a good title for an album, and the musician behind that album is Ola Linquist. He offers a very long track 19:33, two long track, and a track at 4:11 and a short track 1:53. Lindquist plays all the instruments, and sings on A Passage Through Mother Nature’s Diary and The Wanderer And The White Maiden.

1. Beyond The Bushes And Into The Forest (1:53) 

2. A Passage Through Mother Nature’s Diary (19:33) 

3. Butterfly’s Daydream (4:11) 

4. The Wanderer And The White Maiden (10:32) 

5. Equinox (10:22) 

Total Time 46:31

«Vocalist and multi-instrumentalist from Sweden playing progressive rock. My main instrument is bass, but I mostly do everything myself. My influences are Mike Oldfield, Gentle Giant and The Flower Kings among others».

«Nature is often romanticised as a utopia for peace and love, but that just isn’t the case. There is a dark and disturbing side to both nature and the animal kingdom».

«As much as mankind is blamed for everything bad happening such as drought, floods and forest fires, it’s easy to forget that those things can still happen without our influence».

«With every dark side is a glimpse of light that keeps it going and continues in a cycle».

«To put in simple terms:

Nature doesn’t care».

«I bring you the latest addition of my work that includes a nearly 20-minute epic about the cycle of life and other songs interspersed that you can argue takes place in nature».

«Compared to the last album I am trying to get back into singing and writing lyrics. As I’ve said before, writing lyrics are not my strength.

On the side of instruments, I’ve given attention to more woodwind instruments like flute and recorders».

«The keyboard gets some time to shine as well with some solos and melodic parts. I’ve also been dabbling in pieces for solo instruments (track 3).So I can definitely say that this album has more variety than the last one».

Links:
Facebook
Bandcamp

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*