Newsfeed

Lesoir & Friends: Enjoy a 20-minute 20-second musical journey!

Lesoir & Friends - Babel live

Lesoir premiere their epic live video Babel and the new record will be out 10th February 2022 – another animation video will follow!

Babel live was a one-time only performance, together with their friends Ferry Punto Duijsens, Janneke Meessen, Eurasia Quartet, Ramon Reijnders, Camila Cipoletta. Enjoy a 20-minute 20-second musical journey!

Art rock band Lesoir made a virtue of necessity in the quiet but turbulent lockdown period and in 2020 started working on something that would then become an ‘interim project’ for the band. Recorded at various locations in South Limburg (NL), the resulting 20-minute and 20-second epic grew into a full-fledged addition to the band’s already existing repertoire.

Now, a live video of their exclusive Babel performance, which was recorded last summer, is available!

Under the name Babel, Lesoir presents its first epic journey on which the band shows itself from its most melodic side, deepening the sound of their previous album Mosaic and mastering their creativity.

Babel sketches the experience of the disaster year 2020, in which nature takes back what has been taken from her through pandemics, forest fires and floods. Using the story of the Tower of Babel as a metaphor, a powerful epic emerges from a fragile song, after which the atmosphere changes and escalates into a musical explosion.

Lesoir’s creation will be released on vinyl, handmade and limited to only 250 pcs. Each piece is numbered and on request signed by the band.

Music written by Ingo Dassen, lyrics by Maartje Meessen

Poem by Stuart Watkins

Strings by Eurasia Quartet & Camila Cipoletta

Lesoir:

Maartje Meessen – Vocals / Piano / Flute

Eleën Bartholomeus – Guitar / Synth / Backing Vocals

Ingo Dassen – Guitar / Beats programming

Bob Van Heumen – Drums / Percussion / Backing Vocals

Ingo Jetten – Bass / Pedalsteel / Guitar / Backing Vocals

Guitar, bass & string recordings by Jamshid Mahmoudy

Vocal & drum recordings by Ingo Jetten

Produced & mixed by Lesoir & John Cornfield

Mastering by Steve Kitch

Artwork by Daria Khmyzova.

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*