Newsfeed

Mariagelia Demurtias: Makes her solo debut.

Mariagelia Demurtias - City

«Hi! I am a singer and songwriter. My journey as a professional singer started in 2007 when I joined Tristania, Norwegian metal band. I started another band in 2016: Ardours together with Kris Laurent We released and album on Frontiers Records in 2019 called Last Place On Earth and also an EP called Eu4ia Ep that came out in 2020. 2022 will be the year for me to release new music on my own!»

Mariagelia Demurtias releases new single, City. The song is from her upcoming EP Dark Ability which will be released on February 11 2022.

Mariangela’s journey as a professional singer began in 2007 with Trsitiana, a pioneer of gothic metal in the world. Since joining Tristiana, they have released two albums: Rubicon in 2008 and Darkest White in 2013. Mariagelia Demurtias has worked with well-known producers such as Waldemar Sorychta, Sasha Gerstner and Cris Cedeberg. Along with touring across continents and sharing stages with the likes of Moonspell, Dark Tranquillity, Orphand Land and more.

Ardours began in 2016, formed by MARIANGELA together with Kris Laurent, an old friend. They released an album on Frontiers Records in 2019 titled Last Place On Earth and along with their 2020 EP Eu4ia Ep. ARDOURS took to the stage with major names including Paradise Lost prior to the pandemic bringing a halt to further shows. Now they are waiting with eager anticipation to return to the live scene.

Mariagelia Demurtias’s voice is powerful and versatile, complementing a wide range of musical styles. She initially wrote her solo album in 2013 but it remained unreleased, unsure of the musical direction to take. Initially choosing to release her solo work on Patreon, Mariagelia Demurtias is preparing to unleash her EP into the wider world and make her solo debut.

Mariagelia Demurtias, music news, Tristania,  Ardours, Kris Laurent, Waldemar Sorychta, Sasha Gerstner and Cris Cedeberg, Moonspell, Dark Tranquillity, Orphand, Paradise Lost,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6850 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*