Newsfeed

The Pulse-Escape Method: Channel dark tones, electronics and heavy instrumentation.

The Pulse-Escape Method - Homicide

Toronto based progressive metal outfit The Pulse-Escape Method is preparing to unleash their debut single Homicide. Fusing heavy instrumentation with intense electronics, their debut jumps straight into the experimental.

The Pulse-Escape Method is pleased to present our efforts with this lead-off single. Homicide not only provides insight into each member’s musical resume, but also establishes the direction of new things to come.

The ensemble began recording back in the fall of 2019 at Iguana Studios (Alexisonfire, Billy Talent, Sum41) and soon began embarking on live shows in Canada. Drawing inspiration from the likes of

Alexisonfire, Tool, Contorionist and Poison The well, The Pulse Escape Method channel dark tones, electronics and heavy instrumentation with their own twist. The progressive metallers have thrown their all into Homicide. It’s a hard-hitting debut that combines ethereal tones with extreme distorted textures. The energy refuses to let up powering through the track, and their use of harsh distortion and overdrive across the instruments results in a solid wall of sound.

 The Pulse Escape Method seamlessly blends a multitude of musical elements, striving for maximum impact. Manifesting a dramatic soundscape by transcending genre boundaries, the outfit have developed a distinctive edge.

The Pulse-Escape Method  is:

Blair Ryan Barton  – Guitar

Brian Enzo Young – Guitar

Josh Alexander- Vocals

Luke Scott – Drums

Guest Musician:

Duncan Stan (Earth`s Yellow Sun) – Bass

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*