Newsfeed

Alvablot: Fantasy rock and philosopher John Stuart Mill!

Alvablot – Harmonic Dystopia

Dystopia comes from the constructed English word dystopia, first known to be used by the English philosopher John Stuart Mill in 1868, and describes an anti-utopiaand , is a not-good place. Dystopia is used as the opposite of utopia, and is thus a notion of or description of an undesirable model of society. Therefore, a harmonic dystopia is virtually close to an impossibility.

As an album title, a Harmonic Dystopia works excellently, and it obviously also seems the talented musician Petter Karlsson when the latest album from his band Alvablot is called Harmonic Dystopi.

Alvablot is the solo project of Swedish multi musician Petter Karlsson. The debut album Harmonic Dystopia was released on digital platforms October 29 2021 and will be physically released in January 2022.  The music is described as fantasy rock.

Track list:

                1. Blind Man 03:33

2. Golden Elf 03:02

3. Lost in Time 03:58

4. Elysium Road 05:20

5. Realm of Broken Hearts 03:32

6. Disharmonic Utopia 06:51

7. The Fairy & the Witch 06:01

8. Dark Princes 05:18

The album is written, produced, performed and mixed by Petter Karlsson who is known for his work with Therion, Diablo Swing Orchestra, Mats Leven’s ‘Skyblood’ and Snowy Shaw.

Alvablot, music news, Sweden, Petter Karlsson, Therion, Diablo Swing Orchestra, Mats Leven, Skyblood, Snowy Shaw,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7110 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*