Newsfeed

Pattern-Seeking Animals: Draws from a lot of different sources and pushes all of us to bring out our best!

Pattern-Seeking Animals – Only Passing Through

Pattern- Seeking Animals is a progressive/art-rock band based in Los Angeles featuring John Boegehold (keys), Ted Leonard (lead vocal & guitar), Dave Meros (bass) and Jimmy Keegan (drums & vocals). The track I Can`t Stay Here Anymore,

Pattern- Seeking Animals are pleased to announce the band’s third studio album titled Only Passing Through, to be released through InsideOutMusic on April 1st, 2022.  The album is the follow up to the critically acclaimed 2020 release Prehensile Tales.

The band check in on the new album here:

«Only Passing Through, our third album picks up where Prehensile Tales left off but soon takes several stylistic detours as it progresses. Everyone involved made this album a lot of fun to make and we’re all looking forward to it to finally being heard», John Boegehold.

«This new album draws from a lot of different sources and pushes all of us to bring out our best. We all had to dig pretty deep to express out the right spirit of each song.  To call it Prog would be highly inadequate. We’re all over the map and yet, there is still a very distinct sound that threads through the whole album. I’m very proud of this record and excited for people to hear it!», Jimmy Keegan.

The track Elegant Vampire from PSA`s sophomore album Prehensile Tales,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*