Newsfeed

Prophetic Scourge:  With a retelling of Homer’s Odyssey through the lens of gnostic ideologies!

Prophetic Scourge - Gnosis - A Sorrower 's Odyssey

Gnosis – A Sorrower’s Odyssey is a retelling of Homer’s Odyssey through the lens of gnostic ideologies, PTSD, survivor’s guilt, and mourning. Gnosis –  A Sorrower`s Odyssey by the band Prophetic Scourge is surely one of the most brutal and interesting tech death metal releases of 2021 out on Klonosphere Records

Three years following the release of their critically acclaimed debut album Calvary French death-metal band Prophetic Scourge now returns with their second album Gnosis – A Sorrower ‘s Odyssey, a concept release inspired in Homer’s classical tale Odysseus and revolving around his journey back home and coping with sentiments of loss, guilt and regret.

Founded in 2013 by vocalist Josh Smith, guitarists Robin Claude and Romain Larregain, drummer Jon Erviti and bassist Olivier, the group recorded their first effort, a five-track demo titled Corrupt Karmik Invigilators in early 2015. The demo garnered some positive reactions in French media and allowed the quintet to play in France and Spain, securing opening slots for bands such as Six Feet Under, Eryn Non Dae, Fleshdoll, Psykup and Benighted.

Motivated by such enthusiastic reactions, the group started working on their first album “Calvary”, which was released in late 2018 via Klonosphere Records/Season of Mist and marked the debut of new bass player Thibault Claude. The album was met with great critical acclaim and offered them the chance to tour throughout Europe and play at Hellfest.

Gnosis – A Sorrower’s Odyssey sees the Frenchmen perfecting and razor-sharpening their death metal style, offering seven new tracks guaranteed to pummel the eardrums of listeners with a brutal concoction of heavy, razor-sharp riffs, a punishing beats and intensely brutal vocals.

Trakc list:

1. THE KING: An Odyssey Begins Aright 08:35

2. THE CYCLOPS: Blinded In The Garden Of Eris 07:50

3. THE FURY: Of Tasteless Wine And Sorrow’s Flesh 06:47

4. THE PSYCHOPOMP: Deaf To The Siren’s Hail 07:04

5. THE DRAGONCHASER: Crowned On The Throne Of Loti 09:49

6. THE MENDICANT: Known Only By Touch 08:21

7. THE TYRANT: Wading ‘Ward Solace He Lucidly Drowns 16:18

about

Robin Claude – Guitares

Romain Larregain – Guitares

Jon Erviti – Batteries

Thibault Claude – Basses

Josh Smith – Chants & Lyrics

Link:
Facebook

Artwork by Sébastien Labrunie

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*