Newsfeed

Bloody Monroe: With lyrics are about personal reflection, observations.

Bloody Monroe – Left Of Sin

Bloody Monroe is a new hard rock/heavy metal band based out of Calgary, Alberta Canada. The band consists of Michael Green (Vocals/Guitar), Maxwell McFadyen (Bass), and Nathan Raboud (Drums). The power trio is a young but experienced, well versed group, hungry and ready to make an impact within the music industry and live music scene. The track Left Of Sin from the album Some Like It Heavy,

Bloody Monroe dropped their latest album Some Like It heavy on all streaming platforms.  The album was recorded from March 2021 to October 2021 and was produced by Kyle Hedley of Acoustic Resolution studios and Michael Green. The record lyrics are about personal reflection, observations, esoteric information and frustration towards life in general. 

Most of the album was written back from 2011 to 2013 as Michael Green has been trying to get Bloody Monroe off the ground for a long time.  A 3 songs were written during the pandemic. The vocalist and guitar player tends to come up with the core material on his own, record demos and then submit it to the rest of the band. We all then come in together and work out our parts until it sounds and feels right.

Bloody Monroe listen to and are inspired by a very wide range of music spanning from classical and jazz to punk and metal. Major inspirations include, Black Sabbath, The Misfitts, Metallica, Megadeth, Nirvana, Alice In Chains, Tool and System Of A Down. 

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7177 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*