Newsfeed

Artamene: With overpowering journey into Persian mythology.

Artamene - Ziggurat

Mayhem is a track taken from Iranian metal fighters Artamnes upcoming album Ziggurat, due for release on the 21st January 2022 via Wormholedeath worldwide.

Artamene’s Ziggurat is a blistering yet not overpowering journey into Persian mythology. The album is heavy and progressive yet still melodic. Artamene is a heavy/thrash metal band, set out on the difficult path of breaking barriers and scaling the cliffs of prejudice. The track Shining Back,

Through a childhood passion for metal, the 2 brothers honed their talents by jamming and covering their different influences through childhood. This only fueled their passion and solidified the need for a formal band. Today Pedram and Pouya along with Soheil Avakh (Vocals) and Ali Karimi brave through and risk it all for a fuel-driven passionate band called Artamene! The track Infinite Escape.

Iran is one of the last frontiers where metal music and its fans have to break down barriers of prejudice and legal persecution under the false pretenses of S….. Worship and other pianistic rituals, Artamene has set out on a difficult path of breaking barriers and scaling the cliffs of prejudice. Since its inception, Artamene has, in only a couple of years, quickly risen to perform in front of crowds of 500+ people.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*