Newsfeed

Jonas Lindberg & The Other Side: Spans the full range of the progressive rock landscape!

Jonas Lindberg & The Other Side – Miles From Nowhere

Swedish progressive rock outfit Jonas Lindberg and The Other Side recently announced their signing with InsideOutMusic for the release of the upcoming new album Miles From Nowhere due out on Feb. 18th, 2022. Today, the group release the first single and video from the album for the track Oceans Of Time.

This epic is sung by band leader and songwriter Jonas Lindberg himself and is about an ending relationship in the form of a ship on a stormy ocean. It features intense drumming from Simon Wilhelmsson and stunning guitar solos from Calle Stålenbring as well as folky melodies.

Jonas Lindberg  comments:

«This track is one of my favorites from the new album. It got a lot of influences from Swedish folk music, which is something I grew up with. It also one of the tracks that I’m singing lead vocals on myself, which is not something I normally do. But I was spurred on by Simon (the drummer) when I showed him the demos that I was singing on, and he thought I should sing more tracks myself. So I thought I would give it a go! ».

Tracklisting:

1. Secret Motive Man (7:26)

2. Little Man (5:49)

3. Summer Queen (15:52)

4. Oceans Of Time (11:37)

5. Astral Journey (5:50)

6. Why I’m Here (4:26)

7. Miles From Nowhere (25:32)

PT I – Overture, PT II – Don’t Walk Away PT III – I Don’t Know Where You Are PT IV – Memories, PT V – Miles From Nowhere

 Miles From Nowhere consists of seven songs which spans the full range of the progressive rock landscape – from the soaring Summer Queen (led by Jenny Storm), to the folksy instrumental Astral Journey to the closing title track; a sprawling 25 minute epic which features none other than Roine Stolt (The Flower Kings, Transatlantic) on lead guitar.

Jonas Lindberg & The Other Side, Sweden, music news, Flower Kings, Roine Stolt, Transatlantic, Jenny Storm, Simon Wilhelmsson, Calle Stålenbring,

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*