Newsfeed

Iļģi: Brings Latvian postfolk to the worldMusic! Since 1981.

Iļģi - Mēs Deviņi Bāleliņi

For their 40th anniversary and to salute Latvia on its Independence Day, Iļģi release the opus – the longest Latvian folk song, Mēs Deviņi Bāleliņi (We Nine Brothers). This song is unique because of its length and variations in melody. Its origins are steeped in the most ancient layers of courting folk songs. But the most unique about it is its length – 65 verses!

Work on the recording of Mēs Deviņi Bāleliņi has lasted over 2 years. Together with the members of Iļģi, our closest musical friends also have participated in the recording process Irīna Mihailovska, Uģis Prauliņš , Ivars Cinkuss, Vineta Romāne. The author of the album cover design is Toms Burāns. Iļģi: brings Latvian postfolk to the worldMusic! Since 1981.

«Iļģi thanks the Copyright and Communication Consulting Agency/ Latvian Authors Association (Akka / Laa), the Latvian Performers’ and Producers’ Association (LaIPA) and the State Culture Capital Foundation (VKKF) for financial support in the creative process».

Tracklist:

1. Mēs deviņi bāleliņi (30:36)

Line-up

Ilga Reizniece – vocals, violin, millstone

Māris Muktupāvels – vocals, bagpipes, accordion, kokle, panipe, ukulele

Gatis Gaujenieks – vocals, bassguitar, ģiga

Egons Kronbergs – vocals, guitar, percussion, kalimba

Mārtiņš Linde – drums

   With

Irīna Mihailovska – vocals

Uģis Prauliņš – vocals

Vineta Romāne – vocals

Ivars Cinkuss – vocals

Rihards Rudzītis – vocals

Salvis Sprūdžs – vocals

Silvija Krauze – vocals

Jānis Kronītis – horn

Aldis Liepiņš – organ

music news, Latvia, Irīna Mihailovska, Uģis Prauliņš , Ivars Cinkuss, Vineta Romāne, Iļģi,

Ilga Reizniece, Māris Muktupāvels, Gatis Gaujenieks, – vocals, bassguitar, ģiga Egons Kronbergs, Mārtiņš Linde, Irīna Mihailovska, Uģis Prauliņš, Vineta Romāne, Ivars Cinkuss, Rihards Rudzītis, Salvis Sprūdžs, Silvija Krauze, Jānis Kronītis, Aldis Liepiņš,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*