Newsfeed

Marillion: After J.R.R. Tolkien’s book The Silmarillion.

Marillion - An Hour Before It's Dark

An Hour Before It’s Dark is the nineteen album from Marillion,

Says, «Hi everyone»,

«I hope you’re keeping safe in what promises to be another strange pandemic Christmas for most people. We were so lucky to be able to finish the UK dates before the world went to hell (again) and to have the memories of those fantastic audiences to sustain us until the Marillion weekends next year».

«It’s quite a frustrating feeling for us all having just finished what I think is one of our very best albums, to have to put it on the shelf for several months but I promise you, it really will be worth the wait! (March 4th)».

«The response to the Steve Rothery Band – Live in London Blue ray has been fantastic and I’ve managed to shoehorn some European solo shows in with my band for Easter next year».

Marillion were formed in 1979 as Silmarillion, after J.R.R. Tolkien’s book The Silmarillion, by Mick Pointer and Steve Rothery. They played their first gig at Berkhamsted Civic Centre on 1 March 1980.

The band name was shortened to Marillion in 1981 to avoid potential copyright conflicts at the same time as Fish and bassist Diz Minnett joined after an audition at Leyland Farm Studios in Buckinghamshire on 2 January 1981. Rothery and keyboardist Brian Jelliman completed the first line-up; the first gig with this line-up was at the Red Lion Pub in Bicester on 14 March 1981. By the end of 1981, Kelly had replaced Jelliman, with Pete Trewavas replacing Minnett in 1982.

Mick Pointer is now playing with Arena

Pete Trewevas is also a member of Transatlantic

Fish has gone on to a solo career.

Steve Hogarth records solo with the band name of H

Mark Kelly (ex-Chemical Alice) has a solo side project called Mark Kelly’s Marathon.

Tracklist:

1. Be Hard On Yourself

   i. The Tear In The Big Picture

   ii. Lust For Luxury

   iii. You Can Learn

2. Reprogram The Gene

   i. Invincible

   ii. Trouble-Free Life

   iii. A Cure For Us?

3. Only A Kiss (Instrumental)

4. Murder Machines

5. The Crow And The Nightingale

6. Sierra Leone

   i. Chance In A Million

   ii. The White Sand

   iii. The Diamond

   iv. The Blue Warm Air

   v. More Than A Treasure

7. Care

   i. Maintenance Drugs

   ii. An Hour Before It’s Dark

   iii. Every Call

   iv. Angels On Earth

Line-up:

Steve Rothery – guitars

Mark Kelly – keyboards

Pete Trewavas – bass

Ian Mosley – drums, percussion

Steve Hogarth – lead vocals

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*