Newsfeed

Akroasis: Endless hours were invested and finally the CD is here!

Akroasis - Ilion

Artist: Akroasis

Release title: Ilion

Label: Doc Gator Records

Release Date: 17-12-2021

Format: LP, CD

Genre: Progressive Thrash Death Metal

Country: Switzerland

In Greek, Akroasis means both the hearing and the heard, and can also be interpreted as the conscious perception of music. Akroasis from Switzerland  states about their new album Ilion:

«We are proud to present our debut album. Endless hours were invested and finally the CD is here! Ilion is a concept album that takes up individual episodes from the events surrounding the Trojan War and the return to home of Odysseus.»

The album was recorded, mixed and mastered during the year 2020 at Little Creek Studio by experienced sound engineer V.O. Pulver (GURD, Poltergeist).

The artwork was designed by Mayte CG in Spain. She has created a great creative work of art that makes the concept album shine in impressive splendor. Akrosis plays progressive thrash death metal, and the album is by the label Doc Gator Records.

Tracklist

01. Ulysses’ Fate

02. Master Of The Gods

03. Doomed

04. Human Sacrifice

05. Patroclus

06. Watershed

07. Polyphem

08. Scylla And Charybdis

09. Retrieval

Line-up:

Marcel Knupp – Rhythm Guitars

Christof Schafer – Lead Guitars

Gerhard Baeriswyl – Drums

Hänsù Zürrer – Bass

Robin Hermanek – Vocals

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*