Newsfeed

Maragda: Prog brimming with energy.

Maragda - Maragda

Maragda is very satisfied with their self-titled debut album of course. The band Maragda offers a fair amount of breaks rhythm change and prog melodies and wild guitar solos. The music brimming with energy and are nice contrasted, sometimes slow and sometimes fast and this is fascinating to listen to.

Said about the band, «This could well be one of the contenders for album of the year! There are touches of early Yes and Rush about some of the grooves on this excellent release as well as elements of Howling Giant and Elder so expect to be blown away!».

Tracklist:

1. The Core As The Whole (5:11)

2. The Calling (5:34)

3. Hermit (3:49)

4. Orb Of Delusion (4:12)

5. Crystal Passage (3:18)

6. Beyond The Ruins (4:02)

7. The Blue Ceiling (4:40)

Total Time 30:46

Line-up:

Marçal – Bass, Vox, Synth

Guillem – Guitar, Vox, Sy

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7437 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*