Newsfeed

Ocultum: Eternally condemned to burn.

Ocultum - Residue

Infecting Cells and Interstellar Smoke Records are very satisfied to announce Chilean stoner/doom act Ocultum to release Residue on vinyl!

The band states, «Ocultum is a doom stoner sludge band and we’re eternally condemned to burn.

Ocultum will release their blistering 2019 international debut album Residue on vinyl. The album will be available in marble green / purple and for purchase on January 7th 2022.

Ocultum started on 2009, since then the band has been solving different line-up changes, redefining their sound and musical approach. During 2013, Ocultum decided to enter the studio to record their debut album entitled, Ceremonia

Oculta`s album  Primitiva and this material was reworked and after many hours, it was finally self released on 2015 in a deluxe Digipack. Currently, Ocultum have finished his second album Residue, 4 concise and extremely heavy songs that reach the 50 minutes blasting the silence, psychedelic and valvular production, this album takes you to their own carachteristic sound, a harsh vision of how doom, stoner and sludge must sound at the end of the planet.

Ocultum sound create a lysergic journey, a portal to the human inferno, trying to fuse the listener mind under the magic of the old 70`s sabbathic sound, blended with bone-crushing riffing and drumming, fiercely lobotomizing the senses.

Track list:

1. The Acid Road 09:38

2. Residue 09:22

3. Ascending with the fumes of the Dead 15:59

4. Reflections on Repulsiveness 12:44

Residue was performed, recorded and abused by:

Ricardo Robles – Drums

Pablo Kataldo – Bass

Sebastián Bruna – Guitars and vocals

Recording, mixing and mastering by Juan Pablo Canoles at Plexstudios, cover artwork by Exequiel Bruna

Band Photo by Sepulcésar Maureira, layout by Sebastian Bruna and Ocultum Logo by Anastasia Karelia.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*