Newsfeed

Dying Light: Modernizing with their own distinctive twist!

Dying Light – Far From Life

Based out of New Jersey, the melodic infused metal outfit Dying Light are unleashing their dynamic album Far From Life on CD. Forming in 2019, they teamed up with Charlie Berezansky of Rival Sound Studio and laid the foundations for the upcoming release.

Far From Life features 10 original songs by Dying Light and 1 original song, Mercy, by Michael Ferentino. The Cycle kicks off the album and sets the tone of the project with powerful driving rhythms and epic harmonies. While The title track sees a thundering breakdown ensue amidst intricate guitar leads and a dark, dissonant chorus. The album explores a myriad of tempo changes and moods highlighting the diversity of creativity that Dying Light offers. Drawing influences predominantly from music of the 1980s and ‘90s, and modernizing with their own distinctive twist, Far From Life is a dynamic mix of heavy styles.

Far From Life is a powerful record delivering heavy elements with soaring melodies. It’s a display of Dying Light`s passion for music aptly fusing complementary styles. Bursting with energy and a charismatic sound, Far From Life is sure to appeal to metal fans.

Line-Up:

Jeff Ross – Vocals

Jim Haldenwang – Guitar

Doug Edwards – Guitar

Chris Fritz -Bass and harmonies

Shaun Dilliplane -Drums,

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*