Newsfeed

Hadal Maw: Offers more visceral aspect of their sound and composition.

Hadal Maw - Oblique Order

Band: Hadal Maw. Album: Oblique Order. Label: Blighttown Records.

«A monolith: a towering pillar of death metal and atmosphere that swallows the listener whole», said Heavy Blog Is Heavy about Hadal Maw, one of Australia’s heaviest, most eccentric and committed death metal acts.

Hadal; The hadal zone (named after the Greek god, Hades, god of the Underworld), is the delineation for the deepest trenches in the ocean. Maw; the symbolic or theoretical center of a voracious hunger or appetite of any kind. Hadal Maw is a Death Metal band based in Melbourne Australia.

Ever since their inception in 2012, Hadal Maw have moving forward gradually and steadily, developing a solid and loyal fan base. The band have toured consistently on their acclaimed releases Senium from 2014, OLM from 2017 and Charlatan from 2018, supporting acts such as Archspire, Decapitated, Suffocation, Thy Art Is Murder, Anaal Nathrakh, The Black Dahlia Murder, Aborted and Beyond Creation  as well as breaking into the international touring circuit, playing eleven countries across Europe in 2019 alongside renowned bands Aversions Crown, Psycroptic and Within Destruction.

Track list:

1. Fetishize Consumption

2. Oblique Order 05:19

3. Future Eaters

4.Vile Veneration 05:33

After seething and conjuring during the Covid-19 lock-downs, Hadal Maw are now set to return with their most vicious material to date, Oblique Order. The EP presents four tracks of uncompromising and confronting aural violence whilst also introducing new members Liam Weedall (Dyssidia) and Jarrod Sorbian (Départe).

Musically the four track EP delves further in to the more visceral aspect of their sound and composition while maintaining the technical wizardry that the band established on previous releases. The title track features guest vocals from three of Australia’s most accomplished vocalists;  Karina Utomo (High Tension), Luke Frizon (Growth) and Antony Oliver (Descent).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6862 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*