Newsfeed

Foreign Waves: Creating and discovering new worlds is what drives Carpenter!

Foreign Waves - Hivemind

Hivemind is the new album from Foreign Waves and that band is the brainchild of Jonathan Carpenter. Carpenter is joined by ten musicians on the album but all music/lyrics composed and performed by Jonathan Carpenter. He also did the recording and mixing. Mastered by Justin Seymour at Skyline Studios and cover artwork by Julius Horsthuis and album layout by Joey Harrell.

«Carpenter states, Music is the conduit for so many thoughts and voices that weigh me down or lift me up. I can be peaceful or I can be in turmoil but music is a constant source of inspiration. I have tried my hand at playing bass, guitar and many others for going on 20 years now. Went to The Recording Workshop in 2009 to jump start my career in audio production. Fortunate enough to tour in prog metal outfit The Contortionist, travel around the world a few times and do laps around the US many more times».

«Every single experience- whether it be a failure or success, has brought me here and I am fully present for that conclusion. Not only am I blessed to continue pursuing my passion of making organized vibrations but I can do it with alongside newfound inspiration in being a parent to four children and partner to my beloved wife, Karisten». 

«Creating and discovering new worlds is what drives me, and being able to devise and shape my own vision- I hope that my connection with the world can continue to grow and evolve through this channel».

Tracklist:

1. Adrift (0:48)

2. Remnants (7:02)

3. Recovery (7:09)

4. Manifest (5:22)

5. Resilient (7:37)

6. Reanimate (6:29)

7. Sympathize (2:45)

8. Empathize (4:42)

9. Anomalous (8:46)

10. Ephemeral (8:27)

Total Time 59:07

Line-up:

Jonathan Carpenter – all instruments, vocals

   Except:

Chris Corey – bass guitar (2, 9)

Jordan Gaboian – guitar solo (2)

Joey Rohr – bass solo (5)

Icaro Paiva – guitar solo (5)

Luke Boismer – bass guitar (6)

Karisten Carpenter – additional vocals (6)

Joey Izzo – keyboard solo (6)

Joey Rohr – bass guitar (7, 8)

Charles Caswell – guitar solo (9)

Peter Oliviera – guitar solo (10)

Links:
Facebook
Streams

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*