Newsfeed

Never Kenezzard: On a mission to float above the norm.

Never Kenezzard - The Long And Grinding Road

Never Kenezzard is a three piece post-hardcore/psyche-metal band hailing from Denver, Colorado USA. The group formed in 2014 and began feverishly performing shows regionally a short time later. Joining an already saturated music scene in Denver, Never Kenezzard was on a mission to float above the norm.

Audiences were met with a new sound that was intense, heavy, melodic and unpredictable. The band quickly began making a name for themselves in their home town, and beyond. The band has maintained a steady schedule of live performance at a spectrum of venues alongside local and touring metal/thrash/hardcore/doom groups since their inception. The track Gravity,

November 2021 saw the release of Never Kenezzard’s second full length album, The Long And Grinding Road. The album was meticulously written, recorded and released precisely 5 years from their first full length album (Never Say…). To date, the band has produced 2 music videos from the album with plans for a 7” vinyl release coming early in 2022, physical deluxe CD editions being released through the prolific Narcoleptica Records, and possible cassette and full-length vinyl editions in the future.

Upon hearing the group, one can catch a smattering of influences such as: The Dillinger Escape Plan, Black Sabbath, Queens of the Stone Age, Faith No More, The Mars Volta, Secret Chiefs 3, Meshuggah, and many more. One thing is for certain is that Never Kenezzard is not easily defined. They sound like themselves.

Never Kenezzard is Ryan Peru (Guitar/Vocals/Electronics), Don White (Bass), and Jason Starke.

Track-list:

1. Gravity 06:27

2. Genie 05:25

3. Praer 02:00

4. Ra 07:28

5. Demon Wheel 05:40

6. Slowburn 03:19

7. Seven Statues 11:30

8. 11:59:59 01:02

9. The Long And Grinding Road 14:54

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*