Newsfeed

Glaswegians: Handles 49 instruments!

Glaswegians - Quaternary

Quaternary is the new album from Glaswegians and here are the very intriguing and epic song Pavilion,

Pavilion is the opening song from the album, to be released march 11, 2022. The album will be available on Bandcamp and all streaming services, as well as cassette and CD.

Quaternary’ is the fourth Glaswegians album. It was written sporadically throughout 2017-2020 and mostly recorded at home during the pandemic. The album last for more than an hour and Michael Elder is the mighty music maestro behind Glaswegians. Mister Elder is a multi-instrumentalist and actually he handles 49 instruments on the album Quaternary. Michael Elder also have done all production on the album as far as I can understand!

Elder states, «The album was mastered by Angel Marcloid at Angel Hair Audio who did a phenomenal job providing clarity and dynamics to the mix of the album that I attempted. Sea Of Tranquility has reviewed the upcoming album Quaternary: The arrangements are dense, complex and compelling. I dove headfirst into this album without any previous knowledge of Glaswegians and couldn’t help but be blown away by the scale of the release».

Piano, harpsichord, and bongos recorded in Prince George, British Colombia.

Instruments featured in this recording:

electric guitar

steel string acoustic guitar

nylon string acoustic guitar

12-string acoustic guitar

bass guitar

lap steel guitar

piano

drums

violin

cello

mandolin

banjo

electric ukulele

ukulele bass

melodica

soprano recorder

flute

clarinet

alto saxophone

bassoon

oboe

tin whistle

trumpet

trombone

euphonium

glockenspiel

xylophone

kalimba

omnichord

kawai ms20 keyboard

yamaha psr-e203 keyboard

harpsichord

akai ewi solo

akai ewi 5000

otamatone

suzuki andes 25f

agogo bells

shaker

tambourine

bongos

cabasa

castanets

claves

sandpaper blocks

guiro

wood block

triangle

cowbell

releases March 11, 2022

Michael Elder – all instruments, composer, producer

Jordan Elder – additional drums production

Tracklist:

1. Pavilion (16:14)

2. Motavia (11:58)

3. Handedness (14:32)

4. Zugzwang (19:29)

Total Time 62:13

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*