Newsfeed

Apolinara: Is here to light up the path where music evokes magic!

Apolinara - Shadows & Signs

Apolinara is an independent singer/songwriter creating symphonic gothic metal with a mystical twist (USA/Ukraine). Apolinara is here to light up the Path where music evokes magic!

Apolinara is here to light up the path where music evokes magic!

Lyrics, music, arrangements, lead and back vocals are made by Apolinara. Current session musicians’ line-up: Alexander Kasiarum (drums), Vyacheslav Khabarov (lead, rhythm and bass guitars), Tatyana Krasavina (cello), Julia Polishchuk (violin) and Fabian Morales (growls). It’s important to mention a special collaboration for Slowly (acoustic version) with a unique glass harpist Brien Engel

Symphonic gothic metal artist Apoliunara`s new album Shadows and Signs is a beautifully powerful offering. Raised in Ukraine and now based in the USA, Apolinara draws inspiration from her travels and delivers a powerful message about facing the endless fight with inner demons. The track Shadows And Signs,

«Shadows And Signs is my first full length musical baby. No wonder I feel very sentimental but fierce about it. I’m excited to share it with the world as my personal manifest of inspiration and inner fight with personal demons. Let’s Fire UP!».

Professionally trained as a singer/songwriter and piano player, Apolinara took destiny into her own hands creating the project to write music she loves. Shadows and Signs sees Apolinara transcend into their next chapter pushing their song writing and production further than before. Creating a fully immersive atmosphere, the new album opens with a haunting introduction comprised of delicate piano melodies and an ethereal choir. From the fast-paced, high-energy heaviness of Wonderful to the gentle and emotive We Had It All. The track Wonderful,

Apolinara`s new release explores a wide range of styles. Apolinara segues seamlessly between an array of musical influences and instrumental arrangements. Each track brings something different to the record while remaining faithful to the symphonic, gothic roots. Thye track Lancelot Trans Siberian cover

 Shadows and Signs is a thrilling odyssey venturing into the realms of dark emotions, balanced with the light. Highly crafted composition and production take this release to a new level bringing the themes of the album to life.

Album credits:

Apolinara – lyrics, music, arrangements, lead and back vocals

Alexander Kasiarum – drums

Vyacheslav Khabarov – lead, rhythm and bass guitars

Tatyana Krasavina – cello

Julia Polishchuk – violin

Brien Engel – glass harp (“Slowly (acoustic)”)

Fabian Morales – growls (Paralyzed Sun and Silent Poetry)

Produced by Max Morton (Jinjer, Igenea, Bare Infinity, Morton

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6811 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*