Newsfeed

Larsen & The Coloured Dreams: Fifty years after his first composition.

Larsen & The Coloured Dreams – The Bucket List

CD and digital 28/1.and  the Lp will be out 25/2 from Larsen & The Coloured Dreams and their album The Bucket List served by Apollon Records. Fifty years after his first composition, Coloured Dreams, Kjell B. Larsen returns with the new album Bucket List, under the moniker Larsen And The Coloured Dreams”.

 Kjell B. Larsen, guitar/vocals: Member of Ruphus in the 70s. He was one of the main composers for the band and features on all of their albums. Larsen performed with them at Ragnarock in Holmekollen in ’74 and on the main stage at Roskilde Festival in ’78. He lived in Germany from 1976-1980 touring continuously with Ruphus while performing in front of packed audiences.

 He released his first solo album titled Larsen during the 80s and continued to tour the continent. He also collaborated with Jon Ebersen (Work Funny Hours) and is still a member of the Soul band Chipahua Soul Survivors.

 Furthermore, he formed Pigalle Bluesband during the end of the 90s, which later morphed into Pigalle Kvartetten (Pigalle Quartet). And in 2004 he was project manager on Vi Tar’n Helt Ut by Oslo Rhythm’n Blues Ensemble. He then formed Bargoo in 2009 and released an album of the same name with Sveinung Hovensjø and Bjørn Jenssen. From 2014 and onwards, Kjell Larsen has been playing with The Greens together with Freddy Dahl, Øivind Vilbo and Tore Wildhauer. He also plays guitar in Dylan Bonanza with Arild Rønsen.

  It has now been fifty years since Kjell Larsen and Asle Nilsen started Ruphus, and the first song they recorded was the aforementioned Coloured Dreams( from the album New Born Day, 1974). In hindsight, this is the song that most people remember from Ruphus’ heyday and serves as the inspiration for the name of Kjell Larsen’s new ensemble. 

Line-up:

Kjell B. Larsen gitar/vokal,- Dionisia Fjelldalen, vokal – Ture Janson, gitar-  Øivind Madsen, bass og Tore Wildhauer, trommer.

Track-list:

1. Soulmate

2. Foodlover

3. Tokyo Rose

4. Keep Moving On

5. Broome Street

6. The Fiddler

7. No Trouble, No Pain

8. Mr.Fantastico 04:17

9. Moody Rudy

10. Pandemonium Blues

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*