Newsfeed

Infected Chaos: The song is so melodic and has some gothic vibes!

Infected Chaos - And Thus I Fell

Infected Chaos offers death metal warfare from Austria, and they explain about the song And Thus I Fell and the video shoot:

«This one is another very special song – it stands out from the other tracks because it’s so melodic and has some gothic vibes in it. Its catchiness made us choose it as our next single and we’d like to thank our dear friend Lukas from Solar Haze for his outstanding acting performance and everyone else who made this awesome video possible!».

The Austrian-South German metal commando Infected Chaos holds a giant mirror right in front of the rotten, perverted part of humanity. Yes, the truth, it is painful. Creatively, these hard steel enthusiasts are just as ruthless, and that hits like a forge hammer on an anvil!

The delightfully rough riffed and at the same time really colossally rhythmic death metal of the perfectly coordinated shock troop shows itself on the new and third long-player Dead Aesthetics from the most varied and most coherent side.

Line-up:

Christian • Vocals

Matthias • Guitars

Martin • Guitars

Ronny • Bass

Matze • Drums

A huge plus for these guys:

Infected Chaos ​combine the brute force of contemporary, complexly poured death lead with a touch of US-American New School and the rich, timeless musicality of icons like the genre’s forefathers Death. Real killer solos included. And exactly this circumstance makes the highly explosive mixture of the quintet a real feast for those gourmets who want it as raw and nasty as compositionally and technically skillful.

Tracklist:

​01. When Yonder Calls My Name 05:45

02. Hollow Chars 03:22

03. Eager Breed The Gods Of Pestilence 04:04

04. Gehenna 04:28

05. Iron Nights 04:40

06. And Thus I Fell 04:52

07. Death Metal Shock Prayer 03:56

08. Pitch Black Fever 03:36

09. Away 05:22

10. Lethargia 04:58

11. Of Death And Birth 05:20

In 2013, five experienced musicians from Tyrol and Bavaria come together to indulge in the more brutal styles of metal in Infected Chaos and soon define their own style of melody, harshness and a few more modern elements.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6841 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*