Newsfeed

Umbilicus: Driven by their love of rock and roll from the late 60’s, 70’s and early 80’s.

Umbilicus - ?

When the musicians are known and skilled enough and they merge, so-called super bands and bands emerge Umbilicus is definitely a super band.

Umbilicus features Paul Mazurkiewicz (Cannibal Corpse) on drums, Taylor Nordberg (Inhuman Condition, The Absence, Fore) on guitar, Vernon Blake (Anarchus, Napalm Death – live) on bass, and Brian Stephenson (FORE, Old James) on vocals.

While the abundance of death metal is a plus in 2021, there is still plenty of room for some rock and roll.  Today, Umbilicus is introduced to the world.  The quartet has turned down the violence and gore, and turned up the peace and love.

Mazurkiewicz says: «Umbilicus was formed in the summer of 2020 and driven by our love of rock and roll from the late 60’s, 70’s and early 80’s.  I’ve been listening to well-known bands like Grand Funk, Bad Company and Steppenwolf and not-so-well-known bands like Sir Lord Baltimore and Lucifer’s Friend for the last 20 years or so now.  The more I listened to these bands the more I wanted to play music like this.  It is just so much fun to sit back and groove out and play by complete feel without beating my body down.  To just play some pure hard rock!  We composed 10 very cool songs throughout 2020 but the one piece of the puzzle was missing: an awesome voice to tie it all together.  Enter Brian Stephenson! An amazing vocalist and lyricist that completed the lineup! I am so proud of what we have written and I can’t wait for the world to hear what we have to offer!».

The band is currently finishing up their debut album, yet-untitled, to be released in 2022

Umbilicus line-up:

Brian Stephenson – vocals

Paul Mazurkiewicz – drums

Vernon Blake – bass

Taylor Nordberg – guitar

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*