Newsfeed

Risen Dead: Brings Andreas Kisser from Sepultura performing a guest solo.

Risen Dead – Night Hag

Night Hag from the band Risen Dead was released on the 28th of January, 2022 via Wormholedeath worldwide.

The album Night Hag brings a modern sound with a great production. Fronted by the first single White Night. The single also brings Andreas Kisser (Sepultura) performing a guest solo.

The track Sound Of The Unknown covers the symptoms of dementia. The song talks about how things get worse with time and describe the challenges for the patients and everyone around.

Irish quartet The Risen Dread have had a busy few years. Since forming in 2018, the band were invited to support Malevolent Creation, embarked on their own headline European tour and during the pandemic allocated time to finish their debut album Night Hag which is set for release on January 28th 2022.

 Produced by the band, recorded by Josh Robinson at the JSR Studio in Belfast in June 2021, and mixed and Mastered by Kai Stahlenberg at the Kohlekeller Studio in Germany in August 2021. ‘Night Hag’ is a concept album with mental illness as its central theme, with all the tracks focusing on a particular illness or a historical figure that had multiple disorders.

The titular Night Hag is mentioned throughout the album with the final track, featuring Brazilian composer Renato Zanuto, of the eleven-song opus acting as a means of pulling the themes together. The band’s first single, White Night, featured Sepultura guitarist Andreas Kisser and received its premieres on main radios like Kerrang! Radio in the UK and 89 A Radio Rock in Brazil. Its video clip was premiered on Midlands Metalheads.

Trackliste:

Psychoses

Silent Disease

Bury Me

Obsession

Sound Of The Unknown

Fallen

Deceiver

White Night feat. Andreas Kisser

Coward’s 9

Lazzaretto

The Night Hag feat. Renato Zanuto

Line-up:

William Ribeiro Guitars

Marco Feltrin Vocals

Mat Maher

Colum Cleary

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*