Newsfeed

Smed: The band has glued the music and sounds together.

Smed -Smed

Many of my ancestors were blacksmiths and from Sweden, and when a band called Smed (Blacksmith) appears, it becomes a rendezvous!

Line up:

Vocals: Niklas Sjöberg

Guitar: Tom Westberg

Bass: Johan Holm

Drums: Eddie Juneskär

Smed plays stoner/ doom outfit and their debut album is self-titled. The band  was formed 2019 in Karlshamn Sweden. With the idea of making downtuned heavy music. With inspiration from 70s rock and stoner/doom. Niklas has formed most of the riffs. Then the band has glued the music and sounds togheter. And some lyrical inspiration from outer space and ocultism. The track Queens Of The Ghosts,

The members has been in a bunch of other bands such as The Graviators, Nymf, Learn by dying, Demonicus, Trollfnask, Void Commander and Sattmansitter etc.

Tracklist:

1. Starmass

2. Devil’s Tide

3. Queen of the Goats

4. Flower Smokin’ Priest

5. Hal 9000

6. M.a.D

7. Tears III

8. Heavy

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*