Newsfeed

Time Horizon: Following many years of honing their craft.

Time Horizon - Power Of Three

Time Horizon is a Northern California-based melodic art-rock influenced band with two highly acclaimed previously released albums has returned with a third album titled Power Of Three. Time Horizon is a California-based Christian progressive rock band.  They started as a group of friends who simply loved to write and play music. Out of this came the desire to help others who have the need for clean drinking water. Time Horizon is a proud supporter of Living Water International.

«Time Horizon welcomes you to their official website.  The goal of Time Horizon is to share their life experiences with you through the medium of music and personal testimony.  May you be encouraged and touched in a special».

The history of US band Time Horizon can be traced back to another entity called Iron Clay Potes. At some point Ralph Otteson and Dave Dickerson from this band approached Bruce Gaetke and wondered if he could mix some of their material. And while nothing substantial came out of the process, Iron Clay Poets eventually disbanding, Otteson and Gaetke developed a friendship on a personal and musical level in the process.

2004 saw the two of them form a band, supplemented by Dickerson and Steve Gourley. Following many years of honing their craft, the quartet got the opportunity to record and release their debut album Living Water on their own label Angelic Noice Records in 2011. Since then Dickerson and Gourley have decided to leave the band. Allen White (bass) and Dave Miller (guitars, keyboards) are the current additional full members.

The latest news from Time Horizon is that they are preparing and recording material for their third full length production, tentatively planned for an February 2022 release.

Tracklist:

1. Living for a Better Day

2. I Hear I See

3. Prelude

4. The Razor’s Edge

5. Steve’s Song

6. Time to Wonder Why

7. The Great Divide

8. Digital Us

Line-up:

David Bradley Mau: Lead vocals, supporting keys

Ralph Otteson: Keyboards, Piano, Hammond Organ, support vocals

Bruce Gaetke: Drums, support vocals, lead vocals (4)

Allen White: Electric fretted and fretless bass guitars

Dave Miller: Electric and acoustic guitars

Michael Gregory: electric lead guitar and acoustic guitars

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6832 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*