Newsfeed

Cold Night For Alligators: A melting pot of bass heavy riffs and flawless vocals!

Cold Night For Alligators – The Hindsight Notes

Danish prog metal band Cold Night For Alligator released new album The Hindsight Notes yesterday! A melting pot of bass heavy riffs and flawless vocals, their new album is an awe-inspiring representation of how accomplished CNFA are at their craft.

The Hindsight Notes track listing:

01. Behind Curtains

02. No Connection

03. Verism

04. Water

05. Dusty Patterns

06. Nostalgic

07. Adjust

08. Worn Out Mannequin

09. Thin Line

10. Hindsight

Having toured with the likes of Tesseract and Whitechapel and festival appearances such as Euroblast and UK Techfest under their belts, Cold Night For Alligators are no strangers to the prog circuit and have recently announced their signing to Arising Empire, for their forthcoming third full length album due 2022.

Line-up:

 Johan Pedersen | vocals

 Kristoffer Jessen| guitar

 Roar Jakobsen | guitar

 Nikolaj Lauszus | drums

Hailing from Copenhagen, Denmark, and having previously released three technical prog-metal albums, there has now been a shift in focus to a more uninhibited, and more mature vision within the band, as is proven in the live video which accompanies the latest single. The band on the track and video: «We come from a scene where everything is produced and edited very tightly and doesn’t leave much of a human touch. Everything sounds perfect and we wanted to do something that goes a little bit against this. So for the video, we decided to do a live session with a talented pianist and some cool back-up singers we used on the upcoming record. The song itself is very straightforward, tight, and meticulous, so it was really fun to open up the arrangement a bit – it feels like a different beast and a cool contrast to the studio version».

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6856 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*