Newsfeed

James Basdanis: Connects western music culture with oriental music.

James Basdanis - Cosmos‘ n 'Duniyas

Permafrost experience that many labels and musician contact us for a possible article of the artists’ music, and that’s very nice but the request are pretty massive so we can`t cover all the request. We chose though Just Born Arts (JBMusic) and their artist James Basdanis.

Eighteen months after the ep Diddycoy that received positive reviews internationally, James Basdanis returns with his new album entitled Cosmos‘ n ‘Duniyas .

The new album was released by Jazz Breeze Records on February 27 in digital format, and will be available on CD soon. The Album Contains 10 + 1 instrumental music stories.

The music album Cosmos‘ n Duniyas features the virtuoso Alkis Zopoglou on the Kanun, the internationally renowned Italian composer and accordionist Fabio Turchetti and the excellent traditional clarinetist Christos Doulias. The title track Cosmos ‘n’ Duniyas,

It is a complete work that connects western music culture with oriental music and reveals both the artist’s experiences and his musical influences.

Dimitris James Basdanis is a Greece musician, songwriter and guitar instructor and pounding member of the bands Stichovoli and Programmed To Rock (PTR) and member of the band Schema. James Badanis is a Greek modern fusion guitarist with a special (eastern) Anatolian sound!

Badanis is member of various bands and side projects. Seasoned performer with over 500 (and counting) live concerts and gigs all over Greece and in Australia. Creator (composer) of several recordings and original songs heard in theater plays and in the radio!

A year after his debut album Kaemos, composer and guitarist James Basdanis continues his productive musical journey with a new EP titled Diddycoy.  These instrumental songs that James Basdanis wrote during the post-release time of Kaemos and performed them Live with the Anatolian trio in several cities in Greece.

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*