Newsfeed

Nihility: Hubris

Nihility – Hubris

Nihility is a portuguese band formed in 2012. The notoriously agressive delivery of sound with roots in death and black metal is the band’s trademark.

The lyrical content explores the definition of nihilism as a philosophy and a way of life, passing through the many different ways of nihilism, how its understood and adjusts to everyday life and society as a whole. 

Hubris is the last single to be released from Nihility’s new full-length record Beyond Human Concepts which descends from the void on January 8th, 2022.

Portuguese blackened death-metal four-piece group Nihility have just unleashed a new track off the band’s imminent new full-length album “Beyond Human Concepts”, which is set for release this Saturday, January 8th via Vicious Instinct Records.

A music video for leading single Martyrdom For The Herd is still playing.

The follow-up to 2019’s debut album Thus Spoke The Antichrist was recorded, mixed, and mastered by Pedro Mendes at Ultrasound Studios Braga, Beyond Human Concepts is top-notch death-metal release that hopefully will catapult these Portuguese youngsters into the forefront of the European death-metal scene. The track Beyond Human Concepts,

Link:
Facebook


About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*