Newsfeed

Pyre Fyre: Filtering in their penchant for worshipping at the altar of the almighty riff!

Pyre Fyre - Rinky Dink City/ Slow Cookin

The New Jersey-based power trio formed initially over a love of lo-fi aesthetics, early 1980s hardcore, classic psychedelia, B movies, heavy metal, and outsider art. Filtering in their penchant for worshipping at the altar of the almighty Riff, the group has dedicated themselves to creating intense, exploratory music from one song to the next.

The New Jersey-based power trio are preparing to unleash their new offering Rinky Dink City/ “\Slow Cookin.  The band comments:

On Rinky Dink City:

«This song is about those little cities all over America. They might still have pay phones or arcade machines. Maybe not. Maybe the apartment won’t shut the heat off. Maybe you can’t find good takeout.. ».

 On Slow Cookin:

«Pyre Fyrehave historically eaten a lot of fast food, but that doesn’t mean they don’t appreciate a good old fashioned home cooked meal«.

Sludgy overdriven guitars drive the energetic rhythms across the tracks. With humorous lyrics and chaotic genre mixing, the new release from the whimsical bunch is jam-packed with intensity and horseplay. Recorded in Morristown, NJ at Heavy Air Studios, Rinky Dink City/ Low Cookin features amazing background vocals by Ambrioia Gainous and a guitar solo by Dustin Bartee of Etheral Sea.

Line-up:

Mike Montemarano on drums/vocals

Dan Kirwan on guitar

Andrew Stanish on bass.

Link:
Bandcamp

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*