Newsfeed

Planepacked: Opens the threshold to a universe of soundscapes.

Planepacked – Transactinides

Planepacked is (usually) metaltronica – in practice, extreme metal with lots of keyboards and synthesizers. Created by a code-slinging, krav maga practicing transwoman from Massachusetts. Planepacked opens the threshold to a universe of soundscapes, melodies and explorations of the human existence.

Metaltronica project Planepacked will release their new studio album Transactinides on April 8th, 2022. Transactinides is the first full-length release from the band since frontwoman Jessica Kagan’s gender transition and explores the experience of recreating oneself.

Jessica Kagan comments:

Transactinides is the 2nd full length album from Planepacked, scheduled to release on April 8th, 2022. It further develops and expands on the metaltronica sound of my debut (Critical Mass). In particular, it includes songs with sung and harsh vocals for the first time in my career. Highly recommended for fans of extreme metal, IDM, prog, and old-school tracker/scenedemo music.

Drawing musical influences from the likes of Auterchre, Devin Townsend and Susumo Hirasawa, the first three tracks on Transactinides are also inspired in various ways by Jessica’s urban fantasy fiction series, Endian Project. PLlanepacked opens the threshold to a universe of soundscapes, melodies and explorations of the human existence.

Credits:

Jessica Kagan: All songwriting, programming, sung vocals

Moss Girl: Harsh vocals

Nu House Studios: Mastering, mixing, vocal recording, production

Mario Teodosio: Visual artwork

Track List:

1.         Azure (Her Clarion Call) (04:36)

2.         Behind the Bitmask (03:34)

3.         Dark Pact (04:13)

4.         Transactinides (05:58)

5.         The Demon Core (05:07)

6.         Red Star Succubus (04:46)

7.         Dual Shock Agent (05:00)

8.         Morphological Freedom (04:42)

9.         Heliotaxis (09:20)

10.       Ascendancy (04:03)

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7174 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*