Newsfeed

Weserbergland: Using code language and open source software on inexpensive single board computers.

Weserbergland - Sacrae Symphonia no. 1

Weserbergland release third album – Sacrae Symphonia no.  1

The third Weserbergland album, Sacrae Symphonia no.1, was inspired by music spanning more than 5 centuries: Venetian late renaissance music to the sonic exploration of avantgarde composer Karlheinz Stockhausen and the german experimental rock music scene in the 70s and beyond. 

Some of the music of the sole 40 minute long track has been written and some of it have been improvised. But all of it has been edited with heavy hands by composer/producer Ketil Vestrum Einarsen using code language and open source software on inexpensive single board computers. The title track Sacrae Symphonia no.  1

The end result is an album spanninng athmospheric classical elements, experimental electronic music, full on noise rock assaults and anything in between. John McEntire (Tortoise et cetera) used his vast experience with experimental music to mix the album in a way that binds the album together.

Ketil Vestrum Einarsen (computers and synths)  is joined by Gaute Storsve (guitar), Maria Grigoryeva (violins), Jan-Terje Augestad, Jørgen Mathisen (sax), Ingebrikt Håker Flaten (bass) and Vetle Larsen (drums),  Filippo Tramontana (french horn) and Manuel Domeneche (oboe).

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*