Newsfeed

Heterogeneous Andead: Features more guitar harmonies and the synthesizer’s sound is more emphasized than before.

Heterogeneous Andead - Chaotic Fragments

Heterogeneous Andead is melodic & symphonic electro death/thrash metal band in Tokyo, Japan. The sound is based on thrash metal with progressive metal, added the electronic & symphonic sounds, and all of them is sung by mezzo-soprano & female growl voices.

After releasing their critically acclaimed album Deus Ex Machina in 2018, they are back with their new studio album Chaotic Fragments released on April 8th, 2022 via Wormholedeath worldwide.

About the album:

We’ve released one EP & album so far, so this album will be our third release.

We don’t change the concept and aimed to further improve the level while making it understandable as Heterogeneous Andead music immediately after listening. There are songs with more progressive elements in this album, and we also take on new challenges such as triple time.

It also features more guitar harmonies and the synthesizer’s sound is more emphasized than before. The performance of each part is also more energetic. This album has only 8 songs, but I think that all the songs are good quality to be the lead track of the album. In this album Yusuke Kiyama worked on mixing / mastering, so all the sounds are our ideals.

Tracklist:

01-The Void Sacrifice

02-Fragments of Memories

03-Last Reverie

04-Beautiful Nightmare

05-Fission

06-Mirror of the Lie

07-Regrettable

08-Licking

In 2012, the leader Yusuke Kiyama started as the project.

Heterogeneous Andead was formed in 2013, and the current vocalist Haruka joined in 2014. 1st EP Undead was released in 2015, then joined to the Terrorizer Magazine No.266 CD. And we joined with it to Japan Exbo in France. In 2017 1st full album Deus Ex Machina was released for Japan. And we joined to the compilation Imperative Music Compilation DVD – Volume 14” of Brazil which Kreator & Obituary also joined. The bassist Takashi Onitake joined in 2017. In 2018 1st full album Deus Ex Machina was released from Wormholedeath records for worldwide.

«We uploaded our first MV Automaton from Deus Ex Machina on YouTube. The guitarist Masaya Kondo and the drummer Tomoyuki Nakano joined in 2018. In 2019 we uploaded MV Denied from Deus Ex Machina on YouTube. The guitarist Masaya Kondo left and Sho joined. We stopped the live performance activity and started to work for making the 2nd album since September in 2019. In 2021 the bassist Takashi Onitake and the guitarist Sho left».

Discography:

Undead (EP, 2015)

Deus Ex machina (CD, Wormholedeath 2018)

Chaotic Fragments – Wormholedeath (CD 2022)

Heterogeneous Andead line-up:

Haruka: Vocals (Mezzo-soprano & Growl voice)

Yusuke Kiyama: Guitar, Synthesizer, Programming

Tomoyuki Nakano: Drums

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (6836 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*