Newsfeed

Asgaard: Metamorphosis, constant evolution and stylistic unpredictability.

Asgaard – What If....

Metamorphosis, constant evolution and stylistic unpredictability – amalgamation of these three phrases has become signature quality of Asgaard’s body of work. The band exists and has been present in the scene for 25 years. Due to bold and widely controversial records the band is often considered as one of the most visionary in Poland’s entire gothic / rock / metal genre.

What if… is the brand new, seventh album in the band’s career and a follow-up to a critically acclaimed “Stairs To Nowhere”. This time around, Asgaard reinvents its formula and the album is the first ever of their releases to feature more rock-oriented sound, rather that straight-up metal one. What if… is the very first record in band’s discography with songs composed in more traditional way, full of beautiful melodies and grand, epic choruses.

Band enters another novel territory – two out of eight songs on the album are sung in Polish, which language native to the members of the group. Additionally, Asgaard included stylistic features of the broad genre of electronic music in the intricately structured new songs. New album still retains characteristic sense of romance and nostalgia, present in the band’s outputs since the beginning. Such emotional load brings to mind bands like Katatonia, Amorphis, Moonspell, Opeth, Anathema. What if… is a triumphant return of Poland’s rock/metal avant-garde barn.

1.            Sisyphus                            

2.            Creeping Miss Lunacy                    

3.            Sny Na Jawie

4.            Horizon Upside Down                   

5.            What If…                            

6.            Blind Man’s Buff                              

7.            W sercu nieswiata                          

8.            Not Ever Again!                

9.            Sny na jawie (radio cut)                  

10.          W sercu nieświata (radio cut)

Line-up

Przemysław Quazarre Olbryt – Vocals

Bartłomiej‘Hetzer Kostrzewa – Rhythm, lead and acoustic guitars

Wojciech Flumen Kostrzewa – Synth, samples, fx; additional drum programming

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*