Newsfeed

Paradox Twin: With emotionally charged guitar line a very good chorus.

Paradox Twin - Silence From Signals

The UK outfit The Paradox Twin was formed by singer, songwriter, guitarist, keyboard player, Danny Sorrell and Silence From Signals is there and sophomore new album.

The band plays a modern prog with some minor alternative parts as post rock. Some have said that the band could be described as a Smashing Pumpkins of the modern prog scene. The band is focused on melody, fascinating and very good chorus and emotionally charged guitar line.

The roots of unit The Paradox Twin was founded in 2014. For recording new material, Daniel Sorrell’s recruited new members – nda drummer Rob Mcgregor and bassist Diane Fox – and crystallized their debut creation titled The Importance Of Mr Bedlam upon June 29, 2018 via White Star Records.

Danny Sorrell who, following the writing of the band’s debut album The Importance Of Mr. Bedlam, walked into Outhouse Studio, the well-known recording studio run by producer and musician extraordinaire John Mitchell, for the recording.

John Mitchell was so impressed with what he heard that he suggested to Chris Hillman, John MItchell’s partner in the White Star Records label, that they should release the album. Chris Hillman was as impressed as John Mitchell was and so the band were signed to the label, with John Mitchell providing a guitar solo on the track, Moonblood and vocalist Kim Seviour also providing a guest vocal on the same track.

 The album was very well received with the video of the first single from the album, Planeta, gaining a nomination at the prestigious Progressive Music Awards even before the album had been released.

 The band went on to receive another nomination the following year in the best new artist’s category. The album has gained the band a worldwide reputation and following with glowingreviews and radio plays.

Tracklist:

1. Paradigm (3:22)

2. Wake Vortex (5:35)

3. Sea of Tranquility (4:44)

4. I Am Me I Am Free (11:24)

5. Prism Descent (6:00)

6. Haptic Feedback (6:35)

7. Specular (10:14)

8. Perfect Circles (6:55)

Total Time 54:49

Line-up:

Danny Sorrell – vocals, keyboards, guitars, programming

Nicole Johnson – vocals

Leland Freeman – guitars

Diane Fox – bass

Graham Brown – drums, percussion

Link:
Facebook

Om Ulf Backstrøm (7105 Artikler)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Hjemmeside

Skriv en kommentar

Din email adresse vil ikke bli vist offentlig.


*