Newsfeed

Sister Sonny: Present it now, 20 years on, as it was originally.

Sister Sonny – Ther Bandit Lab

For the very first time on vinyl. Available as a Limited edition 250x copies only double LP.

Sister Sonny was formed in Bergen ( Norway) in 1994. They debuted with the Ep Holly Golightly in 1995 and released their first long player Why I feel She’s Not To Be Trusted in 1997.

The Bandit Lab was their fourth album, originally released in 2001. It was recorded in Duper Studio with producer Jørgen Træen (Jaga Jazzist, Kaizers Orchestra, etc.) and is seen by many as Sister Sonny’s masterpiece.

Sister Sonny started working on the material that ended up as the album The Bandit Lab during the recording of the Duperbeach EP ( out 2000) . As they say themselves: We had a really fun time working with drum machines and keyboards only . Some of us had started home recordings and soon took our ideas to the Duper seesions. After a few months we decided to go to Denmark to finsih the album in a rented housein the middle of nowhere. When the album was released , we labeleled it”a 2-record set in 1 compact disc. We are very happy t o be able to present it now, 20 years on, as it was originally intented.

For fans of indie and pop and such as (early) R.E.M, Yo La Tengo, The Cure, Sonic Youth , Bob

Dylan, etc.

Line-up:

Fredrik Færden,

Stigpluto Wålberg,

Lars Heintz,

Andreas Qvenild,

Pedro Carmona-Álvarez

Also out on vinyl on Apollon Records:

Lovesongs (1999/2018)

While Others Dance ( 2000/2018)

Sister Sonny were formed in Bergen, Norway in 1994. Since 1995, Sister Sonny has achieved major recognition among a significant audience both in Norway and abroad. The band has been at the forefront of the so-called Bergen Wave and has had more air time on American college radio than any other Norwegian band. Sister Sonny was also the first band ever to win the Norwegian Alarm Award (a national music award). Having been signed to Bergen label Rec90 for five years, on which they released four records, moved on to Honeymilk Records. In 2004, Lucky Doggies was finally released, 3 years after The Bandit Lab. Just Wait Till You Meet the Locals was released on Granat in 2007.

Link:
Facebook

About Ulf Backstrøm (7231 Articles)
Mitt hovedfokus er musikk som er basert på progressiv tenking. Jeg er på ingen måte ensporet innen musikksmak, i likhet med intensjonen bak prog. Sjangerbegrepet er egentlig temmelig uinteressant annet enn til å gi en pekepinn om hva slags musikk det er snakk om i en anmeldelse. Jeg søker god musikk for å utfordre meg som lytter. God musikk til å trigge mine musikalske smaksløker, og til å sette i gang mine refleksjoner. Da er sjansen stor for at jeg utvikler meg og lærer, noe som bør være drivstoff for et hvert menneske. Fordi det å lære og utvikle seg er noe som tilfører livet en nødvendig porsjon "krydder". Slikt krydderet finner man blant annet i musikk. Ikke overraskende mener jeg at progressiv musikk har den fineste "smaken". På den annen side kan musikk med eller uten progressive elementer være godt nok til hverdags. Til fest derimot holder bare rendyrket prog! Må jo også få med at jeg rimelig kritisk, og jeg mener at det lages mye prog som er i beste fall uinteressant, og faktisk mye som er pinlig dårlig. Heldigvis oppveies dette av ekstremt dyktige aktører som for eksempel: Flower Kings, Mostly Autumn og White Willow, for å nevne noen tilfeldig valgte.
Contact: Website

Leave a comment

Your email address will not be published.


*